Verslag activiteiten

Turning technology into care business april 2015

Onze voorjaarsbijeenkomst 2015: Turning technology into care business!

 

Het was even zoeken, onder een stralende zon, bij binnenkomst.

De High Tech Campus is groter dan je zou verwachten: Een eigen bedrijventerrein, met 135 bedrijven, onderzoekscentra en ruim 10.000 werkenden. Met daarnaast nog allerlei faciliteiten, verzameld in wat 'The Strip' heet. Het biedt naast eetgelegenheid, een kapper, autoverhuurbedrijf, verzekeraar, supermarkt en nog veel meer, ook nog een conferentiecentrum.

Kijk voor meer eens op: www.hightechcampus.nl

 

De ontvangst was in het Conference Centre, alwaar een meer dan voortreffelijke lunch klaarstond en Mat van Lier, de voorzitter, ons welkom heette namens de organiserende partij Lensen Projectinrichter, bij velen van ons bekend.

 

Na de lunch en een korte inleiding over innovatie door de heer Mulder (Philips) gingen wij, samen met de heer Mulder en zijn collega, mevrouw Hohenschon), op bezoek bij het 'Philips Experience Lab'. Een research centrum, waar allerlei nieuwe technologieën letterlijk in de praktijk worden getest. Dat gebeurt onder andere door het nabouwen van een werkelijk omgeving, waarin dan die nieuwe technologie wordt ingebouwd, zodat bezoekerstesten kunnen worden gedaan.

Vandaag maakten wij kennis met een ziekenhuisgang, CVA opvangkamer en een kamer waar mensen worden voorbereid op de komende behandeling.

 

In die ziekenhuisomgeving zijn ons de principes van dynamisch licht helder geworden. Een 'dakraam', wat bleek te bestaan uit licht ingebouwd in een systeemplafond. Het licht is instelbaar naar behoefte en sfeer. Voor de nachtdienst, helder wit licht, voor de patiëntenkamer rustige sfeerverlichting, maar ook de mogelijkheid om looplijnen te laten zien.

Dat licht een gewenst effect op ons heeft werd getoond in de kamer waar patiënten worden voorbereid op een behandeling. Tot slot brachten we een bezoek aan de consumenten-omgeving.

Helaas was het niet toegestaan in dit Experience Lab foto’s te maken. Wel deze verwijzing:

http://www.research.philips.com/technologies/projects/experiencelab.html

 

Na een korte wandeling kwamen wij weer terug in het Conference Centre, waar ons een presentatie wachtte door Cordian. De directeur, de heer Nesvadba , toonde ons zijn zorgplatform, waarop technologie, ingebouwd in een matje wat onder elke matras gelegd kan worden, draait die ons slaapritme opmeet, doorliggen voorkomt en nog een aantal functies kunnen worden gemonitord. De heer Nesvadba gaf een uitgebreide toelichting op dit systeem, inclusief uitleg hoe een en ander in de praktijk werkt. Voor meer info zie: http://www.cordian.eu/ .

 

Nadat alle vragen waren beantwoord, sloten wij de dag af in The Colour Kitchen met een drankje en een heerlijk driegangen etentje. The Colour Kitchen staat bekend om zijn beleid jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen en kansen te bieden.

Waarna we verrijkt huiswaarts keerden en terug kon kijken op een waarde- en hoopvolle inkijk in de wereld van technologie en zorg.

Dhr. Mulder heeft nog een interessante presentatie nagezonden.

Download hier de presentatie

 

< Ga terug naar overzicht