Verslag activiteiten

Najaar 2014

Op 7 november 2014 werd onze Najaarsbijeenkomst gehouden bij Nunhems Netherlands, onderdeel van Bayer International, en beter bekend als Nunhems zaden te Nunhem, www.bayer.com.

We startten de middag met de presentatie van onze nieuwe website, ontworpen en gesponsord, waarvoor onze dank, door Boonen Communicatie en Syveon Internet Solutions.

We blijven zoals altijd te vinden op het bekende adres www.netwerklimburg.nl, waarbij op de site veel is veranderd en het geheel klantvriendelijker is geworden. Bovendien is de site responsive en past zich automatisch aan aan de schermgrootte waarop u de site bekijkt. Of dit nu een PC of smartphone is.

Vervolgens namen onze gastsprekers van Nunhems Zaden ons mee in een meeslepend betoog over hun prachtig bedrijf. De eerste inleiding werd verzorgd door de heer Uwe Dijkshoorn. Hij schetste de hiërarchische indeling van Bayer, waarvan Nunhems Zaden een onderdeel is. Nunhems Zaden ontwikkelt en veredelt zaden voor groentegewassen; innovatieve genetica. Het opleidingsniveau van de organisatie is hoog te noemen. Voor het overgrote deel heeft men jonge HBO of MBO+ opgeleide medewerkers. 'Zelfsturing in de teams' bleek in de praktijk niet te werken. Veelal nam een natuurlijk leider in de groep de beslissingen. Nu wordt een persoon aangewezen die verantwoordelijk is voor de coördinatie. De vier waarden waarop het bedrijf draait zijn leiderschap, integriteit, flexibiliteit en efficiëntie. Hierbij speelt ook hygiëne en gedrag een grote rol: wat voor jou geldt, geldt ook voor jouw manager.

De heer Gerhard Reuling, projectmanager en gepokt en gemazeld in alles wat met veredeling te maken heeft, leidt ons door de verschillende processen van veredeling en ras-bescherming. Wat 'we' gaan doen wordt hiërarchisch en verticaal bepaald. Hoe 'we' het precies doen, wordt horizontaal uitgevoerd. En dat alles in een internationaal bedrijf!

Door de vele vragen van de leden kwamen we in tijdsnood. Daarom werd de rondleiding ingekort en zullen we het bezoek aan de kassen voor een volgende keer moeten bewaren.

De najaarsbijeenkomst werd afgesloten met een heel bijzonder diner, in buffetvorm per tafel, in de 'Huiskamer van het Leudal' in Nunhem.

Rest ons een welgemeend woord van dank aan onze sponsoren, Dols projectinrichtingen en MH Roadstyling!

 

< Ga terug naar overzicht