Verslag activiteiten

Nieuwjaarsbijeenkomst 2014

Netwerk Limburg hield op donderdag 9 januari 2014 de traditionele nieuwjaarsreceptie in Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. Zeer veel leden en sponsoren gaven gehoor aan de uitnodiging, om er samen weer de schouders onder te zetten. 

Mat van Lier, vanaf 1 januari de nieuwe voorzitter van Netwerk Limburg, kweet zich op voortreffelijke wijze van zijn rol. Op integere en uitnodigende wijze luidde hij het nieuwe jaar in. Hij riep iedereen op ‘het collectief’, in welke vorm dan ook, op te zoeken, daar ligt immers de kracht voor de toekomst. Daarbij wist hij, soms met een kwinkslag en een knipoog, voor de nodige relativering zorg te dragen.

Hij was verheugd met de aanwezigheid van zo veel leden en sponsoren, maar zeker ook met de presentie van een 8-tal nieuwe leden. Netwerk Limburg is springlevend!

Lees hier de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Mat van Lier.

In zijn inleiding met als thema: ‘Zorgaanbieders en gemeenten, als partners samen de wijk in’, benadrukte wethouder Jan Ramakers van de gemeente Roerdalen dat het als kleine gemeente bijna niet meer mogelijk is volledig zelfstandig te blijven functioneren. Gemeenten zullen zijns inziens op meerdere onderdelen met elkaar moeten samenwerken of zelfs fuseren. Dit hoeft niet in te houden dat alles centraal geregeld wordt. Dorpsgericht werken zal  voor kleinere gemeenschappen nieuwe mogelijkheden geven.  Hij ziet hier een parallel met de ontwikkelingen en kansen binnen de zorg. Zorgorganisaties en gemeenten kunnen elkaar ondersteunen en versterken.

De reacties van de leden waren na afloop zonder uitzondering zeer positief: de locatie, de contacten, de ambiance en het goed verzorgde buffet, waarmee de Nieuwjaarsreceptie werd afgesloten, gaven volop energie voor een goed en gelukkig 2014!

< Ga terug naar overzicht