Nieuws

 

De data voor de activiteiten 2019 zijn al bekend.

                                                                                         

                                                                                             Voorjaarsactiviteit:               In de week van 18- 22 maart 2019

                                                                                             Zomeractiviteit:                     Vrijdag 28 juni 2019

                                                                                             Najaarsactiviteit:                   Vrijdag 25 oktober 2019

                                                                                             Nieuwjaarsreceptie 2020:     Donderdag 9 januari 2020

 

 

 

 

woensdag 03 december 2014

25 jaar Tafeltje-dek-je door Zorgcentrum Beek en Bos

Tafeltje-dek-je in Leudal en Maasgouw-West bestaat 25 jaar. En dat is reden voor feest! Voor alle deelnemers en vrijwilligers maar ook voor Proteion Welzijn en Zorgcentrum Beek & Bos die al 25 jaar samenwerken voor  deze maaltijdvoorziening. Mat Thiesen, Chef kok van Beek & Bos, bereidde speciaal vanwege dit jubileum een maaltijd thuis bij een van de eerste deelnemers van Tafeltje-dek-je, de heer Reumkens uit Haelen. De heer Reumkens maakt al 17 jaar gebruik van Tafeltje-dek-je. Ook Nelly Janssen en Chel Vossen werden in het zonnetje gezet. Deze twee vrijwilligers, en vele anderen, bezorgen vanuit Proteion Welzijn al jaren de maaltijden.

Alle vrijwilligers, zonder wie het bezorgen van de warme maaltijden onmogelijk zou zijn, kregen van Beek & Bos een dinerbon aangeboden. Deze bon, voor twee personen, kunnen zij besteden in het restaurant van het Zorgcentrum in Heythuysen. Proteion Welzijn  verraste de vrijwilligers bovendien met een feestelijke bijeenkomst in Proteion De Kreppel. Ook de oudste deelneemster, de 100-jarige mevrouw Smeets-Hermans uit Beegden, werd verrast met een bos bloemen bij haar dagelijkse maaltijd.

Al 25 jaar een belangrijke basisvoorziening voor thuiswonende ouderen

“Wij zijn er best trots op dat we al 25 jaar voor Tafeltje-dek-je koken”, vertelt Nettie Ramaekers, Hoofd Facilitaire dienst van Beek & Bos. “Wij koken iedere dag vers met veel producten uit de streek. Uiteraard voor ons eigen restaurant maar ook voor  thuiswonende ouderen. Met het oog op de toekomst zien wij Tafeltje-dek-je echt als een belangrijke basisvoorziening”, aldus Nettie Ramaekers. “We zijn heel blij dat we dit jubileum kunnen vieren”, vult Pauline Jorissen, coördinator van Tafeltje-dek-je van Proteion Welzijn, haar aan. “Onlangs zijn we gestart met nieuwe maaltijdsets waar we heel blij mee zijn. Samen met al onze vrijwilligers hopen we nog heel veel jaren door te kunnen gaan!”

25 jaar Tafeltje-dek-je in getallen

Sinds de start op 1 december 1989 zijn er in totaal 1.354.683 warme maaltijden bereid en bezorgd. Daarvan komen er inmiddels 713.822 uit de keuken van Beek & Bos. Hier worden nu zo’n 1.100 maaltijden per week voor Tafeltje-dek-je bereid. Proteion Welzijn coördineert de inzet van 90 vaste vrijwilligers die deze maaltijden rondbrengen in Leudal en Maasgouw-West. Op 27 februari 2007 werd de miljoenste maaltijd uitgereikt.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.